De Bergklanken Luttenberg
Muziek door en voor Luttenberg

Lid worden?

Muziekmaken is goed voor je brein. Goed als vermaak en goed als ontspanning. Wil je dat ook? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! De eerste 6 weken kun je GRATIS kijken of het wat voor je is. Daarna kun je besluiten om lid te worden van onze vereniging. Het lidmaatschap kost 6,50 EURO per maand tot je 21 jaar bent en daarna 10 EURO per maand. Kun je nog geen noten lezen? Of nog geen instrument bespelen? Geen probleem, dat gaan we je allemaal stap voor stap leren. In dat geval kijken we naar een passend lesprogramma wat bij jou past. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden, maar het streven van onze vereniging is om deze zo laag mogelijk te houden. De drumlessen worden door Erik Zweers gegeven, de lessen voor een blaasinstrument worden gegeven door een gediplomeerde leraar.


Wat kun je van ons verwachten?

Als lid krijg je een instrument van de vereniging te leen. Ook krijg je kleding en schoenen (excl. broek) die tijdens de optreden dragen. Uiteraard regelen we de muziekstukken ook voor jou. We repeteren elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur met elkaar onder leiding van Erik Zweers. Begin je vanaf 0, dan kun je in het begin nog niet meedoen met de repetities. Als je de basis onder de knie hebt dan gaan we overleggen of je mee kunt doen met de repetities en optredens. We proberen dat je zo snel mogelijk mee kunt spelen met het orkest. Samen muziek maken is namelijk nog veel leuker. 

Wat verwachten we van jou?

Lid zijn van een vereniging betekend dat we samen een verenigd doel hebben. In ons geval is dat muziek maken. Als je eenmaal mee kunt doen met het orkest (repetities en optredens) dan verwachten we ook dat je er zoveel mogelijk bent. Het is gewoon veel prettiger muziek maken als de groep zo compleet mogelijk is. Uiteraard moet er ook geld in de kas komen om de contributie zo laag mogelijk te houden. We proberen o.a. met optredens de kas te spekken. Daarnaast wordt er van je verwacht om gemiddeld 2x per jaar een ochtend te helpen bij het oud papier + 1x per jaar rond te gaan met de donateursactie. Thats it! Het belangrijkste is dat je ervan geniet en lol hebt met elkaar.