De Bergklanken Luttenberg
Muziek door en voor Luttenberg

De Vereniging

Wat doen wij?
De Bergklanken is een actieve vereniging met diverse optredens binnen en ver buiten Luttenberg. Een vereniging die zich inzet voor het dorpsbelang door muzikale ondersteuning tijdens verschillende activiteiten in het dorp te verzorgen. Daarnaast zoekt De Bergklanken uitdaging in verschillende optredens en activiteiten buiten Luttenberg. Naast de activiteiten door het jaar heen, is het streven om eens in de 2 jaar groots uit te pakken met een concert. De plaatselijke sporthal wordt hierbij omgetoverd tot een ware concertzaal met lichtshow.

Gezelligheid
Het gezamenlijk musiceren gaat natuurlijk gepaard met de nodige gezelligheid wat door de vereniging zeker wordt gestimuleerd. Diverse uitstapjes zijn de revue al gepasseerd, zoals een weekend Maastricht, incl. een optreden op de Vrijthof, de Taptoe in Ahoy, de winterfair te Losser, Kevelaer, enz. Uitstapjes waarbij musiceren en gezelligheid een perfecte match zijn.

Locatie
Sinds september 2013 repeteren we elke woensdagavond in het compleet vernieuwde gemeenschapscentrum Elckerlyc te Luttenberg. 2 afzonderlijke ruimtes zijn speciaal ontwikkeld om gelijktijdig te kunnen musiceren met een perfecte akoestiek.